Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
Hej Mamuski!

Czy ktoras z Was ma termin ok 20 wrzesnia i bedzie rodzila w szpitalu w Arendal??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
jak sie nie myle to jak paszport jest gotowy to go moga wyslac albo przynajmniej jedno z rodzicow wystarczy ale nie jestem pewna :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Ania_86 napisał:
ja wczoraj zaczelam pakowanie torby do szpitala ake znajac zycie pewnie ja bede przepakowywac z 5 tys razy teraz mi sie wydaje za za duzo rzeczy spakowalam potem pewnie bedzie ze za malo
A moze rodzila ktoras z Was w ostatnim czasie w Stavanger?? mialam tam jechac i sie dowiedziec wszystkiego ale polozna poiwedziala ze pojade nadarmo bo teraz nie oprawadzaja tak po spziatlu jak jakis czas temu a tez raz slysze ze wszytsko jets w szpitalu np dla maluszka a drugi raz ze lepiej miec swoje

Witaj Ania, ja jestem ze Stavanger i po powrocie z PL mam jechac z moja polozna do szpitala na zapoznanie sie z nim....nie rodzilam tutaj wiec z mila checia poczekam na informacje od ciebie co i jak, bo termin masz przede mna, ja mam na polowe listopada..
mi polozna kazala spakowac dla mnie samej tylko dres jakbym miala isc na posilek, nie wspominajac o szczoteczce i pascie do zebow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
no ja juz siedze jak na walizkach heh termin na 23 sierpnia , ale wszystkie moje objawy wskazuja na to ze mi zostal jeszcze tydzien dwa no ale zobaczymy, maz na mnie krzyczy ze mam nic nie robic, a najlepiej by bylo jakbym w lozku siedziala calymi dniami no ale to tak sie nie da, polozna go wczoraj troche uspokoila bo pierwsze jego pytanie bylo czy jakbym teraz urodzila to by bylo wszystko ok z dzidzia i ze mna, powiedziala oczywiscie ze tak, troszke sie posmialysmy z niego bo biedny taki zestresowany bardziej niz ja
a jak juz bedzie po wszystkim to dam znac co i jak, jak w szpitalu i co wystarczy miec,
a mi tez mowili ze wystarczy mi miec rzeczy dla mnie no i na wyjscie ubranko dla maluszka i tyle bo reszta ze jest na wyposazeniu szpiala, ale ja jakos wole miec tez pare rzeczy swoich, chyba mam swira na tym punkcie pierwsze dzieciatko pewnie dla tego
pozdrowienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
aleksandra d
(ola*i*andrzej)
Nowicjusz
hej,ja bede rodzila w Arendal ale mam termin na 7 wrzesnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Paulina Olbryś
(PaulaOl)
Wiking
Witam...zaczęłam 34 tydzień, wczoraj miałam wizyte u lekarza, prosiłam o USG to stwierdził, że w Norwegii jest rutynowe w 19 tygodniu i jeśli chce następne mogę iść prywatnie, zrobił mi badanie hemoglobiny, standardowo mierzenie ciśnienia i słuchanie serduszka...oraz pobrał wymaz na badanie obecności bakterii GBS w drogach rodnych ( w poprzedniej ciąży miałam dodatni wynik i synek przejął bakterie w trakcie porodu). Mam termin na 2 września, ale mam wielką nadzieję, że urodze w 2 połowie sierpnia
Wracając do sprawy paszportów, w Stavanger będzie dyżur konsulatu na jesień, więc jeśli nie jest Wam pilno i wybieracie sie dopiero do Polski na święta to warto poczekać, żeby nie męczyć sie podróżą do Oslo ( oczywiście dotyczy to te osoby które do Stavanger maja bliżej)
Pozdrawiam i powodzenia!

PS. Zalogowałyście się już na upominkowych stronach? Żeby otrzymać prezenty dla narodzonych dzieci? Ja już odebrałam pojemnik na pieluszki w sklepach sieci BarnasHus (www.reflex.no/angelcare/) dostałam już bon na prezent od libero (www.libero.no) i czekam na bony z Rimi (www.rimi.no) oraz sieci Apotek1 (www.apotek1.no/raadogtjenester/raad/grav...g/gratis-babypakke).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
z tym dyzurem to fajna sprawa mam nadzieje ze sie nic nie zmieni.
ja odebralam juz pojemnik na pieluszki, i tak samo paczuszke z Libero i Apotek1, mam juz bon z Rimi ale u mnie go nie ma a za kazdym razem jak jestem w jakims miejscu gdzie ono jest to mi mowia ze przykro nam ale nie mamy teraz paczuszek ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
hej ja odebrałam z Apotek1, pojemnik z BarnasHus. A z libero dostalas bon na e-mail czy pocztą, bo z rimi dostalam wiadomosc, ze przyjdzie poczta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
z libero dostalam jak sie nie myle poczta a z Apotek na meila- albo na odwrot kurcze nie pamietam dokladnie :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
hej przyszle mamuchy ja ja tez jestem w ciazy urodze malego slonika
wiem to napewno
hmm pewnie to juz niedlugo juz mu trabka wystaje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok